Ο Θάνος Βακαλόπουλος, εμπνευστής του 1o Ιστιοπλοϊκού Camp για Αμεα “Sail Fast 2018”, τιμήθηκε από το σωματείο "Ιστιοπλοΐα για όλους –Sailability Hellas”.

2018 Winter Series @Athens International Sailing Center

2018 Winter Series @Athens International Sailing Center

ALICIAN KAYNAR - PANAGIOTIS IORDANOU

Θριαμβευτική εκπροσώπηση της Ελλάδος

στον αγώνα ανοικτής θαλάσσης της Μάλτας

Xρυσός Ολυμπιονίκης των Νέων στο Buenos Aires

ο Αλέξανδρος Καλπογιαννάκης!

«Η ΒΡΑΔΙΑ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ 2017»

«Η ΒΡΑΔΙΑ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ 2017»

PREV
NEXT

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ.

Κάνε την εγγραφή σου συμπληρώνοντας το email σου!

Το Ευ αγωνίζεσθαι κέρδισε στο 2018 WINTER SERIES που διεξήχθη στο Athens International Sailing Center.

Video

Τελευταία Νέα

Μαζί του τιμήθηκε  η Στεφανία Παπαδαμιανού που εκπροσώπησε και τον Simon Morgan

Τέλος Σεπτέμβρη , ένα εξαιρετικό αθλητικό γεγονός  συνέβη στην Βασιλική Λευκάδας:

Ήταν  το πρώτο Ιστιοπλοϊκό Camp για ΑμεΑ “SAIL FAST 2018” που διοργάνωσε ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Βασιλικής Λευκάδας σε συνεργασία με το σωματείο Sailability Hellas υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας. Χορηγός ο Simon Morgan και η εταιρία WildWind Greece.  Στο camp έλαβαν μέρος 9 αθλητές και αθλήτριες ΑμεΑ, οι οποίοι έκαναν ιστιοπλοΐα όχι με σκάφη για ΑμεΑ αλλά με super αγωνιστικά σκάφη Hobie 18 (τύπου καταμαράν). Οι ιστιοπλόοι απόλαυσαν ένα τριήμερο αθλητισμού στη θάλασσα, μαθαίνοντας ν’ ακολουθούν τον άνεμο, το κύμα και τη διάθεση για κατάκτηση! Η άψογη φιλοξενία του Θάνου, του Simon Morgan, της Στεφανίας Παπαδαμιανού και όλων των εθελοντών που βοήθησαν στη διοργάνωση και διεξαγωγή του camp εξασφάλισαν μια υπέροχη εμπειρία για τους αθλητές.

Λίγα λόγια  για το Θάνο Βακαλόπουλο, Πρόεδρο του Ι.Ο. Βασιλικής Λευκάδας

Ξεκίνησε την Ιστιοπλοΐα το 1964 στον Ι.Ο. Θεσσαλονίκης.Πρωταθλητής ιστιοπλοΐας  στα 420 ,στα Tornado, στα Nacra όπου κέρδισε και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το 1998. 1990-1994 Μεικτό πλήρωμα με τον  Simon Morgan και συμμετοχή σε διεθνείς αγώνες HC16, Laser 4000.Από το 1979 σχεδιάζει και κατασκευάζει πανιά, ενώ από το 2000 έχει το ιστιοραφείο OS3. Συνεργάστηκε με τους πρωταθλητές του Tornado Πασχαλίδη –Τριγκώνη κατασκευάζοντας τα πανιά τους. Ο Θάνος Βακαλόπουλος από το 1999 ασχολείται με την ιστιοπλοΐα ΑμεΑ ξεκινώντας με την  εκπαίδευση ατόμων με τύφλωση σε σκάφη τύπου catamaran.

Προκειμένου η ΕΙΟ να προβεί στην αγορά 4 σκαφών υψηλού πρωταθλητισμού (σκέτο σκάφος και τρέιλερ), καθώς επίσης και σετ άλμπουρων-πίκι-μάτσα και πανιού υψηλού πρωταθλητισμού, η Ομοσπονδία θα δεχτεί προσφορές έως και τις 15 Δεκεμβρίου.

Απόδειξη ότι τα ανωτέρω υλικά είναι υψηλού πρωταθλητισμού αποτελούν οι συμμετοχές στο τελευταίο Παγκόσμιο και Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

με την Κοινή Υπουργική Απόφαση(ΚΥΑ)   ΥΠΠΟΑ/ΓΔΥΑ/ΔΤΥ/ΤΠΑΑΕ/408113/21902/2725/603/4-10-2017 (ΦΕΚ 3568/τ. Β΄/10-10-2017) περί καθορισμού λεπτομερειών εφαρμογής του άρθρου 56Β του ν. 2725/1999 «Ερασιτεχνικός και επαγγελματικός αθλητισμός και άλλες διατάξεις»

Η απλοποίηση της διαδικασίας είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας όλων μας, Διοίκησης και Σωματείων της Ομοσπονδίας . Ο εντοπισμός των προβλημάτων , η ανταλλαγή απόψεων και οι προτάσεις όπως διατυπώθηκαν στις έκτακτες  περιφερειακές συνδιασκέψεις που πραγματοποιήθηκαν σε όλη την Ελλάδα και κορυφώθηκαν με την έκτακτη Γεν. Συνέλευση της Ε.Ι.Ο βοήθησαν ουσιαστικά στην κατανόηση των δυσκολιών που αντιμετωπίζαμε  και στην τροποποίηση της ΚΥΑ .

Μετά την τροποποίηση αυτή τα απαιτούμενα δικαιολογητικά μειώνονται από 4 σε 2:

 1. Βεβαίωση της Ομοσπονδίας
 2. Σύμφωνη γνώμη του λιμεναρχείου ( Πιθανά κωλύματα : βολές , διέλευση μεγάλων φορτηγών πλοίων κλπ)

Σε περίπτωση που ζητηθεί βεβαίωση για χρήση αιγιαλού πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι ο πρόσφατος νόμος που τροποποιήθηκε μετά από παρέμβαση της Ομοσπονδίας επιτρέπει στα σωματεία να κάνουν χρήση αιγιαλού.  Για περισσότερες διευκρινήσεις θα απευθύνεστε στην ΕΙΟ .

Απομένουν δύο ακόμη ζητήματα προς επίλυση για τα οποία βρισκόμαστε σε επαγρύπνηση:

 1. Ναυαγοσώστες : Ηδη έχει κατατεθεί τροποποίηση σε σχέδιο νόμου και η ΕΙΟ έχει αποστείλει υπόμνημα με τις παρατηρήσεις της επ’ αυτού .
 2. Η νομοθέτηση του τιμήματος χρήσης αιγιαλού από τα σωματεία: Η ΕΙΟ έχει προτείνει με υπόμνημά της η χρήση να είναι δωρεάν ή έναντι μικρού ποσού.

Περισσότερα

Ο Νορβηγός Α.Pedersen  ήταν ο νικητής του σπουδαίου διεθνή αγώνα «2018 Winter Series» που ολοκληρώθηκε σήμερα το μεσημέρι με διοργανωτές την ΕΙΟ και το «Διεθνές Κέντρο Ιστιοπλοΐας».

(περισσότερα…)

Αγωνιστικά Νέα

Ο αργυρός πρωταθλητής Ευρώπης 2017 στην κατηγορία Star  (με κυβερνήτη τον Αιμίλιο Παπαθανασίου)  θα είναι πλήρωμα του εξαιρετικού Τσέχου Όντρει Τέπλι κι ασφαλώς η συμμετοχή του σε αυτόν τον μεγάλο αγώνα αποτελεί τιμή για τον ίδιο και την χώρα μας, δεδομένου ότι σ’ αυτόν συμμετέχουν ορισμένοι από τους κορυφαίους ιστιοπλόους του κόσμου.

Από τους 50 αθλητές που αγωνίζονται οι 21 έχουν στεφθεί Ολυμπιονίκες! Ενδεικτικά αναφέρουμε Θρύλους του αθλήματος όπως είναι ο Βρετανός Ι. Πέρσι, ο Σουηδος Φ. Λουφ, ο Ιταλός Ν. Νέγκρι, ο Πολωνός Μ. Κουζνιέρεβιτς, ο Βραζιλιάνος Ζ. Ζαρίφ, ο Γάλλος Ξ. Ρόχαρτ, ο Ούγγρος Ζ. Μπέρετς κι άλλοι.

Από την πλευρά της η Ομοσπονδία έχει αρχίσει να εξοπλίζει ανάλογα τα 8 ιδιόκτητα σκάφη της κατηγορίας Star που διαθέτει και με την σύμφωνη γνώμη του υφυπουργού αθλητισμού κ. Βασιλειάδη θα επιδιώξει να αναλάβει την διεξαγωγή ενός ευρωπαϊκού ή παγκόσμιου πρωταθλήματος. Βασικός στόχος είναι να επιτύχει  τη διεξαγωγή στην Ελλάδα ενός αγώνα πολύ υψηλού επιπέδου, όπως τα  grand slam της Star Sailor League.

Web Site Διοργάνωσης

 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ιστιοσανίδας “Dole –Techno 293 European Championship”

Δελτίο Τύπου

Με όπλα την ελληνική ναυτοσύνη και το πάθος για διάκριση της πατρίδος μας στον δυσκολότερο αγώνα της Μεσογείου, τον «Rolex Middle Sea Race», το πλήρωμα του σκάφους «Optimum 3» κατέκτησε την πρώτη θέση στην κατηγορία του (IRC 2). Στην διοργάνωση μετείχαν 131 από τα καλύτερα πληρώματα του κόσμου σε μία ιστιοδρομία 607 ν.μ.. με αντίξοες καιρικές συνθήκες

Δελτίο Τύπου

Φωτογραφίες : Νίκος Ζάγκας

Nautical Athletic Club Vari – Varkiza 20-27/10/2018

Περισσότερα

2018 Star World Championship

5 – 15 Οκτωβρίου  2018 – Tred Avon Yacht Club   – Maryland – USA

Η Ελληνική Συμμετοχή

 • Αιμίλιος Παπαθανασίου- Αντώνης Τσότρας

Περισσότερα

  «BUENOS AIRES 2018 YOUTH OLUMPIC GAMES»

6  -18 Οκτωβρίου  2018

Η Ομάδα μας Techno 293

 • Κατερίνα Δίβαρη (ΝΑΟΒΒ)
 • Αλέξανδρος Καλπογιαννάκης (Ν.Ο. Βουλιαγμένης)

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ :Κων/νος Μουτσάτσος

Περισσότερα

 

Προκηρύξεις - Αποτελέσματα
Αγώνων

Τα νέα των
Ομίλων


Πατήστε το σύνδεσμο για να μεταβείτε στην κεντρική σελίδα των ομίλων

Τέλη Ιουλίου «ενεστώτος έτους» ο όμιλος μας με ξαφνικό και βίαιο τρόπο αποβλήθηκε από την έδρα του στο Ακρωτήρι  Αγίου  Κοσμά , όπου δραστηριοποιούνταν για πάνω από 30 χρόνια.

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη στις 3-4/11/2018 στις εγκαταστάσεις του ΝΑΟ Βούλας, σε συνεργασία με την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία ο διασυλλογικός Ιστιοπλοϊκός αγώνας με σκάφη τύπου Optimist. Δελτίο Τύπου

Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου  Απονομές ΚΟΡΦΟΣ ΝΟΕΦ 2018 ΕΙΡΗΝΗΣ – ΦΙΛΙΑΣ 2018 Πρόσκληση

Οι δεκάδες συμμετοχές και η υποστήριξη από αθλητές κάθε ηλικίας βοήθησαν για να καθιερωθεί το event που διεξήχθη για δεύτερη φορά στην περιοχή του Μικρολίμανου Δελτίο Τύπου  

Ημερολόγιο Αγώνων

Για την αναλυτική προβολή των ημερολογίων παρακαλώ ακολουθήστε τους παρακάτω συνδέσμους.

Αγώνες εσωτερικού

< 2017 >
Οκτώβριος 30 - Νοέμβριος 05

Αγώνες εξωτερικού

< 2017 >
Οκτώβριος 30 - Νοέμβριος 05
 • 30
  Δεν υπάρχουν εκδηλώσεις
 • 31
  Δεν υπάρχουν εκδηλώσεις
 • 01
  Δεν υπάρχουν εκδηλώσεις
 • 02
  Δεν υπάρχουν εκδηλώσεις
 • 03
  Δεν υπάρχουν εκδηλώσεις
 • 04
  Δεν υπάρχουν εκδηλώσεις
 • 05
  Δεν υπάρχουν εκδηλώσεις

Επιλεγμένα Videos

ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ

32.000+

Aθλητές και Aθλήτριες

155

Ναυτικοί Όμιλοι

16

Ολυμπιακά Μετάλλια

160

Παγκόσμια Μετάλλια

200

Ευρωπαϊκά Μετάλλια

Επίσημος Χορηγός

Χορηγός Εκδόσεων

Like our page

1500

Follow Us

1325

Watch Us

841

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ.

Κάνε την εγγραφή σου συμπληρώνοντας το email σου!

TOP