ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Καλώς ήλθατε

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος

«ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΕ ΑΞΙΩΣΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΥΠΟΔΕΧΘΩ ΚΑΙ ΩΣ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΕΣ»

τίμησε τους Ιστιοπλόους για τα 51 Μετάλλια μέσα στο 2017

Γιώργος Βασιλειάδης στους Ιστιοπλόους:

«ΚΡΑΤΑΤΕ ΨΗΛΑ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ»

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων - Διασυλλογικός Αγώνας

Ναυταθλητικός Όμιλος Βόνιτσας

Ένα ακόμη Χρυσό Μετάλλιο για την Ελλάδα, ένας ακόμη θρίαμβος για την Ελληνική Ιστιοπλοΐα

Παγκόσμιος Πρωταθλητής στην κατηγορία 2017 Laser Radial Youth World Championships ο Δημήτρης ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ.

Βροχή Μεταλλίων για την Ελληνική Ιστιοπλοϊα

Χρυσό Μετάλλιο κατέκτησαν οι Αθλήτριες Μ. Μπόζη και Ρ. Κλωναρίδου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 470 Νέων Γυνα

Θριάμβευσε η Εθνική Ομάδα Optimist στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα

Χάλκινο μετάλλιο ο Ιάκωβος Δημήτρης Δέδες – Ντεντόπουλος

Ανοικτό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 420 Ανδρών – Γυναικών

Χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα TORNADO

Αλέξανδρος Ταγαρόπουλος και Νίκος Μαύρος

Αργυρό Μετάλλιο η Κατερίνα Δίβαρη

στο Παγκόσμιο Techno 293 Plus

2017 Laser 4.7 Youth World Championship

16 - 24 July, Nieuwpoort -Belgium

Οι Ελληνικές συμμετοχές – Εθνική Ομάδα

2017 Tornado Open Worlds, Global Mixed and Youth - Ελληνικός Θρίαμβος

Χρυσό Μετάλλιο οι Ιορδάνης Πασχαλίδης -Πέτρος Κωνσταντινίδης Αργυρό Μετάλλιο οι Νίκος Μαύρος- Αλέξανδρος Ταγαρόπουλος

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Laser Radial

Αργυρό Μετάλλιο ο Δημήτρης Παπαδημητρίου

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα RS:X, κατηγορία U17

Αργυρό μετάλλιο ο Λεωνίδας Τσορτανίδης

Ενώνουν τις «φωνές» και τις δυνάμεις τους

οι 10 Ιστιοπλοϊκές Ομοσπονδίες της Μεσογείου

Olympic Classes

Art & Design

PREV
NEXT

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ.

Κάνε την εγγραφή σου συμπληρώνοντας το email σου!

Τελευταία Νέα

Μετά από απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας, ανακοινώνονται οι ημερομηνίες διεξαγωγής και οι διοργανωτές όμιλοι των περιφερειακών πρωταθλημάτων για το έτος 2018.

Περισσότερα

Εκδήλωση ενδιαφέροντος και Προεγγραφές

Μετά από επίμονες προσπάθειες του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας επιτέλους δόθηκε το πράσινο φως από το Υπουργείο  για να ξεκινήσει η λειτουργία της Σχολής Προπονητών και μάλιστα από την ηλικία των 21 ετών. Για την καλύτερη ενημέρωση των σωματείων σχετικά με τη σχολή, αλλά και την οριστική επίλυση του ζητήματος της χρήσης αιγιαλού και παραλίας με μηδενικό ή συμβολικό ενοίκιο  , κλιμάκια του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας θα επισκεφθούν το αμέσως επόμενο διάστημα όλες τις περιφέρειες .

Παρακαλούμε να αποστείλετε το ταχύτερο στο e-mail του Γραφείου Αθλητισμού την προεγγραφή σας .

Διαβάστε προσεκτικά την προκήρυξη λειτουργίας της σχολής με όλες τις λεπτομέρειες .

Προκήρυξη

 Αίτηση Ενδιαφέροντος (Αρχείο Word)

Το θέμα της Βασιλείας Καραχάλιου, που έχει πάρει έκταση στα ΜΜΕ με πολλές ανακρίβειες από πλευράς της αθλήτριας, η ομοσπονδία επέλεξε να το λύσει εσωτερικά. Έτσι, κάλεσε την Καραχάλιου εντός 10 ημερών να δώσει εξηγήσεις στην εκτελεστική επιτροπή για αθέτηση των καθηκόντων της ως μέλος της Εθνικής ομάδας Λέιζερ Ράντιαλ. Η αθλήτρια δεν παρουσιάστηκε, ούτε απάντησε εγγράφως και κατόπιν τούτου η εκτελεστική επιτροπή, σύμφωνα με το άρθρο 2β του Πειθαρχικού Κανονισμού της Ε.Ι.Ο, την παρέπεμψε στην πειθαρχική επιτροπή προκειμένου να κινηθεί από αυτήν η προβλεπόμενη διαδικασία του πειθαρχικού κανονισμού της Ε.Ι.Ο σε συνδυασμό με τον κανονισμό λειτουργίας των Εθνικών ομάδων.

Η ομοσπονδία με εξώδικη δήλωση απάντησε στην αθλήτρια τα εξής:

 1. Το περιεχόμενο της εξώδικης δήλωσης διαμαρτυρίας της σε καμία περίπτωση δεν συνάδει σε νεαρή  αθλήτρια της εθνικής ομάδας ιστιοπλοΐας, στο μέτρο μάλιστα, κατά το οποίο, αυτό εμπεριέχει  ανακρίβειες και  ατυχείς  αναφορές για τα μέλη του ΔΣ της Ε.Ι.Ο ( αθλητικούς παράγοντες με τεράστια προσφορά στο άθλημα) αφήνοντας σαφείς αιχμές για, τάχα, εκ μέρους τους, παράνομες πράξεις.
 2. Της επισημαίνει ότι η πειθαρχική διαδικασία ενώπιον καταστατικών συλλογικών οργάνων της Ε.Ι.Ο, όπως συμβαίνει και σε κάθε άλλη ομοσπονδία, δεν γίνεται «αυτόκλητα» , «κατά περίσταση» και «κατά το δοκούν», αλλά  προβλέπεται από ρητές διατάξεις του αθλητικού νόμου 2725/1999, του εγκεκριμένου καταστατικού της Ε.Ι.Ο και των αντίστοιχα εγκεκριμένων, κατά τα προβλεπόμενα στο άρθρο 27 του ν.2725/1999, Πειθαρχικού Κανονισμού και Κανονισμού Εθνικών Ομάδων της ΕΙΟ.
 3. Της τονίζει ότι η από 30/10/2017 κλήση της ενώπιον της εκτελεστικής επιτροπής ουσιαστικά αφορούσε την παροχή εξηγήσεων για την συμπεριφορά της και ανάλογα με αυτές τις εξηγήσεις θα αποφασίζονταν η παραπομπή της ή μη, στην πειθαρχική επιτροπή.
  Δυστυχώς, η αθλήτρια δεν αντιλήφθηκε ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία εκ μέρους της ομοσπονδίας αποσκοπούσε να της δώσει μία ακόμη ευκαιρία αναφορικά με πειθαρχικά παραπτώματα στα οποία έχει υποπέσει (υπενθυμίζουμε τις  αναρτήσεις της στο πρόσφατο παρελθόν σε  μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε βάρος συναθλήτριάς της παγκόσμιας πρωταθλήτριας). Αντίθετα, έσπευσε να κατηγορήσει την ομοσπονδία για τάχα προσπάθεια «αθλητικής της εξόντωσης», «στέρηση της αθλητικής της ιθαγένειας» κλπ, κοινοποιώντας, μάλιστα, και την εξώδικη διαμαρτυρία της σε τρίτα πρόσωπα (χορηγούς, αρμόδιο για θέματα αθλητισμού Υφυπουργό) και διευρύνοντας, κατ΄αυτόν τον τρόπο, τον κύκλο των φορέων που έγιναν κοινωνοί μίας επιεικώς απαράδεκτης συμπεριφοράς για Έλληνα διεθνή αθλητή.
 4. Η  Β. Καραχάλιου ουσιαστικά δεν απάντησε έστω και υποτυπωδώς σε όσα της καταλογίζονται για πειθαρχικά της παραπτώματα και πιο συγκεκριμένα:
  α/ για το γεγονός ότι συμμετείχε σε διεθνείς αγώνες με logo χορηγού χωρίς την έγκριση της Ε.Ι.Ο και χωρίς έγκριση μετάβασης από την Γ.Γ.Α,
  β/ για το γεγονός ότι δεν παρέλαβε (γιατί άραγε;) τον επίσημο ιματισμό των εθνικών μας ομάδων, με αποτέλεσμα να ανέβει στο βάθρο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Λέιζερ Ράντιαλ 2017 για να της απονεμηθεί το χάλκινο μετάλλιο, χωρίς να φορά το εθνόσημο.
  Το μόνο που έκανε ήταν να προβεί σε αναίτιες και ατεκμηρίωτες «κορώνες» περί, τάχα, παρανόμων ενεργειών, κατάχρηση εξουσίας και τάχα αποπομπή της από την ελληνική εθνική ομάδα.
  Ειδικά ως προς το τελευταίο φαίνεται να αγνοεί και πάλι ( γιατί άραγε;) το αληθές νόημα των όσων αναφέρονται στο έγγραφο της κλήσης της που αφορούν, όχι φυσικά την αποπομπή της ή την συναίνεση της ομοσπονδίας να αλλάξει εθνική ομάδα, αλλά στη γνωστή στο χώρο της ιστιοπλοΐας δυνατότητα ένας αθλητής να συμμετέχει σε διεθνείς διοργανώσεις με τα χρώματα του σωματείου του, αφού προηγουμένως υπάρχει αίτημα του ομίλου του, συνηγορία της ομοσπονδίας και έγκριση της Γ.Γ.Α. Ευνόητο είναι ότι οι διεθνείς διοργανωτές στον πίνακα των αποτελεσμάτων αναγράφουν την χώρα προέλευσης του κάθε αθλητή, όπως άλλωστε παραδέχθηκε με δήλωσή της και η ίδια η αθλήτρια (π.χ GRE).  Έτσι, απαλλάσσεται από τις υποχρεώσεις της ως μέλους της εθνικής ομάδας, στις οποίες, όπως προκύπτει από την συμπεριφορά της, δυσκολεύεται να ανταποκριθεί.
 5. Να σημειωθεί ότι ακόμα και μέχρι σήμερα, όχι μόνον δεν ήρθε σε επαφή με οιονδήποτε υπεύθυνο της ομοσπονδίας, αλλά, αντίθετα, τροφοδοτεί αναίτια ένα κλίμα έντασης (δηλώσεις στα ΜΜΕ, αποκοπή πρόσβασης της ομοσπονδίας στο ηλεκτρονικό της ταχυδρομείο κλπ.)
  Με άλλα λόγια με πράξεις και παραλείψεις της συντηρεί μία εικόνα «αυτονομίας» σε σχέση με τις υποχρεώσεις της ως πρωταθλήτρια ιστιοπλοίας και μέλος της Εθνικής μας ομάδας με την Ε.Ι.Ο, αλλά και τους λοιπούς φορείς του αθλήματος, διαταράσσοντας το «συλλογικό πνεύμα» χάριν ακριβώς  του οποίου έχουν επιτευχθεί από τους αθλητές μας αξιοζήλευτες και αναγνωρισμένες από όλους επιδόσεις που τιμούν την ελληνική ιστιοπλοΐα και τον ελληνικό αθλητισμό.
  Παρ΄όλα αυτά, ακόμα και τώρα, τυχόν κίνηση και πρωτοβουλία καλής θέλησης εκ μέρους της, σε συνδυασμό πάντα με το νεαρό της ηλικίας της, αλλά και τις αγωνιστικές της δυνατότητες να εξελιχθεί σε μία μεγάλη ιστιοπλόο, μπορεί και να ληφθεί με τη δέουσα καλοπιστία και ευμενή διάθεση από πλευράς Ομοσπονδίας.

Να σημειωθεί ότι ουδέποτε μέχρι σήμερα έχει τιμωρηθεί ιστιοπλόος διεθνής αθλητής με παραπομπή του από την ομοσπονδία.

Σε όλες τις επίσημες αγωνιστικές δραστηριότητες

Επιστολή Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού

Αγωνιστικά Νέα

Με την απονομή των επάθλων στους νικητές, έπεσε το βράδυ της Κυριακής, η αυλαία στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θάλασσας που διοργάνωσε ο Ναυτικός Όμιλος Ελλάδος μαζί με την Επιτροπή Ανοιχτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Δελτίο Τύπου

Πανελληνιονίκης το νεοσύστατο πλήρωμα JMANIA!

Δελτίο Τύπου

Αποτελέσματα

4-7 Νοεμβρίου

Αποτελέσματα

Techno 293 World Championships 2017

21- 28/10/2017 –  TARRAGONA, Spain 

Οι Ελληνικές Συμμετοχές

 • ΕΛΕΝΗ  ΛΥΤΡΑ -Ν.Ο. ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ
 • ΜΙΧΑΛΗΣ ΒΟΥΡΤΣΗΣ -ΙΟΠΟΡ
 • ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΛΠΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ -Ν.Ο. ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ ΣΠΑΤΩΝ
 • ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΒΟΥΝΙΑΡΗΣ- ΝΑΟΒΒ
 • ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΟΥΖΟΥΛΑΣ-Ν.Ο. ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ
 • ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΓΙΑΣ -ΝΑΟΒΒ
 • ΠΕΤΡΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ-ΝΑΣ
 • ΝΙΚΟΛΑΟΣ-ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΣΙΛΙΤΖΟΓΛΟΥ- ΝΑΟΒΒ
 • ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΣΟΡΤΑΝΙΔΗΣ -Ν.Ο. ΑΝΔΡΟΥ
 • ΠΕΤΡΟΣ ΤΣΟΡΤΑΝΙΔΗΣ-Ν.Ο. ΑΝΔΡΟΥ

 

Αποτελέσματα

Event site

Τελευταία Αποτελέσματα
Αγώνων

Τα νέα των
Ομίλων


Πατήστε το σύνδεσμο για να μεταβείτε στην κεντρική σελίδα των ομίλων

Ν.Ο. Π. Φαλήρου 17 -18 Νοεμβρίου Ο Ναυτικός Όμιλος Παλαιού Φαλήρου γιορτάζει τα 80 χρόνια ζωής του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, διοργανώνοντας τον διεθνή αγώνα “3ο Κύπελλο Optimist ΝΟΠΦ” και επαμειβόμενο “Τρόπαιο Νίκου Σαρικαβάζη”. Δελτίο Τύπου

Εξαιρετική παρουσία του Ι.Ο. Α.Ν στο 10ο Κύπελλο Κρήτης «Αριάδνη» Δελτίο Τύπου

Με μεγάλη επιτυχία, πολλά παιδικά χαμόγελα και ιδανικές καιρικές συνθήκες για ιστιοπλοΐα, διοργανώθηκε αυτό το Σαβ/κο 11-12 Νοεμβρίου ο ιστιοπλοικός αγώνας για σκάφη optimist, laser 4.7 & laser RDL από τον Ι.Ο. Ηρακλείου. Με την παρουσία του προέδρου της Ε.Ι.Ο  Κου. Α. Δημητρακόπουλου και της αντιπροέδρου Κας. Α. Αναστασίου, ολοκληρώθηκε στις 12/11/17  το απόγευμα το

Το Σαββατοκύριακο, 4-5 Νοεμβρίου 2017, διεξήχθη στον Ν.Α.Ο.Β. ο διασυλλογικός αγώνας κατηγορίας σκαφών Laser 4,7 – Radial – Standard. Δελτίο Τύπου

Ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας O’pen BIC 2017 στο Ναυτικό Όμιλο Λαγονησίου, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.048 Δελτίο Τύπου Αποτελέσματα Κορίτσια Αγόρια

με την Ελληνική Σημαία αναρτημένη στα άλμπουρα, απέναντι από τα Μικρασιατικά παράλια. Περισσότερα  

Υπό δύσκολες συνθήκες, νικητής το JMANIA Δελτίο Τύπου

Ημερολόγιο Αγώνων

Για την αναλυτική προβολή των ημερολογίων παρακαλώ ακολουθήστε τους παρακάτω συνδέσμους.

Αγώνες εσωτερικού

< 2017 >
Νοέμβριος

Αγώνες εξωτερικού

< 2017 >
Νοέμβριος
 • Δεν υπάρχουν εκδηλώσεις

Επιλεγμένα Videos

ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ

32.000+

Aθλητές και Aθλήτριες

155

Ναυτικοί Όμιλοι

16

Ολυμπιακά Μετάλλια

160

Παγκόσμια Μετάλλια

200

Ευρωπαϊκά Μετάλλια

Επίσημος Χορηγός

Χορηγός Εκδόσεων

Like our page

1500

Follow Us

1325

Watch Us

841

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ.

Κάνε την εγγραφή σου συμπληρώνοντας το email σου!

TOP