Loading...
Επισυνάπτεται η επικαιροποιημένη εγκύκλιος σχετικά με τα μέτρα και τις ρυθμίσεις για την ανάγκη περιορισμού της διασποράς του Κορωνοϊού με ισχύ έως 8 Νοεμβρίου 2021.

Προς τα σωματεία – μέλη της Ε.Ι.Ο.

 Αγαπητές  και αγαπητοί συνάδελφοι,

Όπως γνωρίζετε, η Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας μας θα διεξαχθεί για την Κυριακή 24 Οκτωβρίου με φυσική παρουσία στην αίθουσα συνελεύσεων  της Ε.Ι.Ο.

Δεδομένου ότι η πανδημία του COVID 19 επιβάλλει συγκεκριμένο υγειονομικό πρωτόκολλο και περιοριστικά μέτρα σε ό,τι αφορά τις τηρούμενες αποστάσεις, θα θέλαμε την κατανόησή σας και τη θετική σας ανταπόκριση όπως στην προαναφερόμενη Γ.Σ. παραστεί είτε ο τακτικός είτε ο αναπληρωματικός εκπρόσωπός σας, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα να υπάρχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι εκπρόσωποι σωματείων εντός της αίθουσας της Γ.Σ.

Θα θέλαμε στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε προηγούμενη ενημέρωσή μας σχετικά με το πιστοποιητικό εμβολιασμού , το πιστοποιητικό νόσησης 6 μηνών ή το rapid test 48 ωρών που θα πρέπει να έχει μαζί του ο εκπρόσωπος του σωματείου κατά την προσέλευσή του στη Γ.Σ.

Η τελετή αποχαιρετισμού θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Οκτωβρίου στις 11:00 το πρωί στο κοιμητήριο Παλαιού Φαλήρου. Η οικογένεια εκφράζει την επιθυμία αντί στεφάνων τα χρήματα να δοθούν στο φιλανθρωπικό σύλλογο Αποίκων, τηλ: 6985796023.
Ο φίλος μας, ο εξαιρετικός άνθρωπος, ο αθλητής, ο προπονητής, ο αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος, το παιδί της Άνδρου Γιώργος Στυλιανός έφυγε αιφνίδια χθες (αυτοκινητικό δυστύχημα) από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών. Ήταν παντρεμένος με τρία παιδιά. Ο Γιώργος είχε διακριθεί, εκτός των άλλων, στην κατηγορία STAR. Ως πλήρωμα με τον Τάσο Μπουντούρη μάλιστα ήλθε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Star to 1995, ενώ μετά το 2008 συμμετείχε σε διεθνείς αγώνες ως πλήρωμα με τον Αιμίλιο Παπαθανασίου. Το τελευταίο αθλητικό του δελτίο εκδόθηκε αρκετά χρόνια πριν από τον ΝΟΠΦ.
Είμαστε συντετριμμένοι με την νέα αυτή απώλεια. Χάνουμε και τον Γιώργο μετά τον Λεωνίδα Πελεκανάκη και τον Δημήτρη Ζουγανέλη.
Η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στη γυναίκα και τα παιδιά του Γιώργου. Θα είμαστε δίπλα τους στην μνήμη του.
Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2021 12:36

2η Τακτική Γενική Συνέλευση της Ε.Ι.Ο.

Δημοσιεύονται παρακάτω  τα σχέδια αγωνιστικών προγραμμάτων και κανονισμών

Κατόπιν απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.) της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (Ε.Ι.Ο.), που ελήφθη ομόφωνα στην υπ΄αριθ. 1022 συνεδρίασή του, της 24ης-8-2021, σύμφωνα με τις διατάξεις του Καταστατικού και την κείμενη νομοθεσία, καλούνται τα σωματεία-μέλη της Ε.Ι.Ο. να συμμετάσχουν στη 2η Τακτική Γενική Συνέλευση (Γ.Σ.), που θα πραγματοποιηθεί σε χώρο των εγκαταστάσεων της Ε.Ι.Ο., στη Ναυταθλητική Μαρίνα Δήμου Καλλιθέας, την 24η Οκτωβρίου 2021, ημέρα Κυριακή και ώρα 08:00, προς συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των θεμάτων της Ημερήσιας Διάταξης.

Εναλλακτικά, αν οι επιδημιολογικές συνθήκες, λόγω του COVID -19, δεν επιτρέψουν τη διεξαγωγή της Γενικής Συνέλευσης με την παρουσία των αντιπροσώπων των σωματείων -μελών, το Διοικητικό Συμβούλιο επιφυλάσσεται του δικαιώματος να αποφασίσει, σύμφωνα με το άρθρο 2 της ΚΥΑ υπ΄αρ.οικ.72664/23-2-2021 (ΦΕΚ712,Β’,24-2-2021), όπως η Γ.Σ. διεξαχθεί και οι σχετικές αποφάσεις επί των θεμάτων της Η.Δ. ληφθούν με τη χρήση οποιασδήποτε σύγχρονης ψηφιακής πλατφόρμας που υποστηρίζει την ταυτόχρονη επικοινωνία με εικόνα και ήχο περισσότερων από δυο φυσικών προσώπων  (Zoom,Skype,Webex κλπ).

Σε περίπτωση μη επίτευξης απαρτίας, η Γ.Σ. θα επαναληφθεί την Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 10.00, στον ίδιο χώρο και με τα ίδια θέματα Η.Δ.  Στην περίπτωση αυτή η Γ.Σ. θα βρίσκεται σε απαρτία, ανεξάρτητα από τον αριθμό των παρευρισκομένων αντιπροσώπων των σωματείων-μελών.

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ:

1.Εκλογή προέδρου και γραμματέα της Γενικής Συνέλευσης

  1. Έγκριση αγωνιστικού προγράμματος έτους 2022
  2. Έγκριση προϋπολογισμού έτους 2022
  3. Έγκριση τροποποιήσεων του Κανονισμού Εγγραφών – Μεταγραφών της Ε.Ι.Ο.
  4. Έγκριση τροποποιήσεων του Κανονισμού Εθνικών Ομάδων της Ε.Ι.Ο.

 Στη Γ.Σ. έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν όλα τα σωματεία μέλη της Ε.Ι.Ο. με ή χωρίς δικαίωμα ψήφου.

Δικαίωμα ψήφου στη Γ.Σ. έχουν μόνο τα σωματεία μέλη της Ε.Ι.Ο, τα οποία πληρούν τις προϋποθέσεις  του ν.2725/1999, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, και του Καταστατικού της Ε.Ι.Ο.

Ως αντιπρόσωποι (τακτικός-αναπληρωτής) ορίζονται όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις του ν.2725/1999 και των τροποποιήσεων αυτού.  Δηλαδή ορίζονται αντιπρόσωποι μόνο τακτικά μέλη του Δ.Σ. του σωματείου που έχουν αποκτήσει, κατά το χρόνο του ορισμού τους, το δικαίωμα να εκλέγουν και να εκλέγονται στο σωματείο.
Η απόφαση  των σωματείων για τον ορισμό των αντιπροσώπων τους γνωστοποιείται στην Ε.Ι.Ο. με έγγραφό τους πέντε (5) ημέρες πριν από την ημερομηνία διεξαγωγής της Γ.Σ., δηλαδή μέχρι την Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021, συνοδευόμενη από απόσπασμα ή αντίγραφο πρακτικού Δ.Σ. για την απόφασή του περί του ορισμού.

Επισημαίνεται ότι τα αναγκαία στοιχεία για την ενημέρωση των σωματείων μελών επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, θα καταχωρηθούν στην ιστοσελίδα της Ε.Ι.Ο. (www.eio.gr) σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο καταστατικό της Ε.Ι.Ο.

Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2021 16:28

Μεταγραφές 2021

Η Επιτροπή Μεταγραφών της Ε.Ι.Ο. συνεδρίασε στις 12 Οκτωβρίου 2021 ημέρα Τρίτη και ώρα 10:00 στα γραφεία της Ε.Ι.Ο και αφού έλαβε υπόψη τον κανονισμό εγγραφών και μεταγραφών της Ε.Ι.Ο. και εξέτασε τα αιτήματα που υπεβλήθησαν μαζί με τα συνοδευτικά έγγραφα, αποφάσισε τα εξής:

  1. Ενέκρινε όλες τις μεταγραφές οι οποίες πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις.
  1. Έκανε δεκτές όλες τις εκπρόθεσμες αιτήσεις, οι οποίες πληρούσαν όλες τις υπόλοιπες προϋποθέσεις

Η Επιτροπή Μεταγραφών απέστειλε προς το Δ.Σ. της Ε.Ι.Ο. το πρακτικό περί των αποφάσεών της για κάθε αθλητή – τρια το οποίο επικυρώθηκε από το Δ.Σ. στη συνεδρίασή του με αρ. πρακτικού ΔΣ 1024/13.10.2021.

Επισημαίνεται ότι τα αιτήματα μεταγραφών που έχουν εγκριθεί, θα πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του χρόνου αλλιώς είναι άκυρες.

Το ΔΣ της ΕΙΟ αποφάσισε ότι, για τελευταία χρονιά και λόγω πανδημίας, το κόστος μεταγραφής ορίζεται στα 50€.

Επισυνάπτεται κατάλογος με τις μεταγραφές του έτους 2021.

Σας υπενθυμίζουμε ότι η αποστολή της εκπροσώπησης για τη 2η Τακτική Γενική Συνέλευση (Γ.Σ.) της 24ης Οκτωβρίου 2021 πρέπει να γίνει μέχρι τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021.
Παρασκευή, 08 Οκτωβρίου 2021 10:24

Συνεδρίαση Επιτροπής Μεταγραφών

Η Επιτροπή Μεταγραφών της Ε.Ι.Ο. για το 2021, σύμφωνα με το Καταστατικό, τον Κανονισμό των Μεταγραφών και σχετική απόφαση του Δ.Σ. της Ε.Ι.Ο., απαρτίζεται από:

Πρόεδρος: Στέφανος Χανδακάς, Αντιπρόεδρος Ε.Ι.Ο.,

Μέλη: Γεώργιος Καμνής, Γεν. Γραμματέας Ε.Ι.Ο.

και 3 μέλη εκ φιλάθλων, οι κκ. Ρούσσου Αικατερίνη, Γκαρίπης Στυλιανός και Κεφαλά Βασιλική.

 

Η Επιτροπή Μεταγραφών θα συνεδριάσει την Τρίτη 12 Οκτωβρίου και ώρα 10.00 στα γραφεία της Ε.Ι.Ο.

Από τις 18 Οκτωβρίου νέες πινακίδες και άδειες κυκλοφορίας για τα τρέιλερ

Εκπνέει η προθεσμία που έχει ορίσει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για την εφαρμογή της νέας νομοθεσίας που αφορά στα τρέιλερ,  τα οποία θα αποκτήσουν δικές τους πινακίδες και άδειες κυκλοφορίας υπό συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις. Θα πρέπει άμεσα να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες. Επισυνάπτεται η Απόφαση υπ’ αριθμό 2805 όπως δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Β 99 - 18.01.2021.

H Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους να αποστείλουν την προσφορά τους, εντός επτά (7) ημερών από την ημερομηνία ανάρτησης της πρόσκλησης, αναφορικά με την αγορά εξήντα (60) αγωνιστικών ιστίων optimist έως του ποσού των 14.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ.
Διαβάστε περισσότερα στο επισυναπτόμενο:

H Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους να αποστείλουν την προσφορά τους, εντός επτά (7) ημερών από την ημερομηνία ανάρτησης της πρόσκλησης, αναφορικά με την αγορά πέντε (5) μικρών γερανών HANSA έως του ποσού των 9.500 ευρώ πλέον ΦΠΑ.

Διαβάστε περισσότερα στο επισυναπτόμενο: