Loading...

ΕΡΓΑΣΙEΣ  ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ – ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ  ΠΑΡΟΧΗΣ  ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ      ΠΡΟΒΛΗΤΩΝ  5&6  ΤΗΣ Ε.Ι.Ο ΣΤΗ ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΚΗ ΜΑΡΙΝΑ  Δ. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

 Η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία καλεί τους ενδιαφερόμενους προκειμένου να αποστείλουν προσφορές έως ποσού 11.000,00 ευρώ  για την εγκατάσταση δυο νέων πινάκων (ένα σε κάθε μια από τις δύο  προβλήτες), με τροφοδοσία τους από τον υπάρχοντα κεντρικό πίνακα. Από τους νέους πίνακες  θα τροφοδοτούνται ανεξάρτητα  το καθένα, από τα επιμέρους 12 pillar που υπάρχουν σε κάθε προβλήτα, έτσι ώστε να είναι δυνατή η αυτονομία τους με δυνατότητα φορτιού 16Α έκαστο. (ακολουθεί αναλυτική περιγραφή εργασιών και σχέδια) . Η αποστολή προσφορών ισχύει μέχρι 8/7/2022 και ώρα 12:00 αποστολή στο mail secretariat@eio.gr .

Αναλυτικά το μήνυμα της Προέδρου της ΕΙΟ Ανδρονίκης Αναστασίου:

«Τα τελευταία χρόνια ο ιστορικός Ναυτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης και τα αφοσιωμένα στελέχη του φιλοξενούν με επιτυχία διεθνείς διοργανώσεις, αναβαθμίζοντας με τον τρόπο αυτό το ιστιοπλοϊκό προφίλ της Βόρειας Ελλάδας.

Αυτό το καλοκαίρι, ωστόσο, ανέλαβε να βγάλει εις πέρας μια εξαιρετικά δύσκολη διοργάνωση, το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νεότητας ILCA 6.

Στο διάστημα αυτό θα βρεθούν στην Θεσσαλονίκη περισσότερα από 300 νεαρά αγόρια και κορίτσια από όλη την Ευρώπη που αποτελούν το μέλλον, την ελπίδα και τη συνέχεια της ιστιοπλοΐας.

 Μεταξύ αυτών και τα δικά μας ταλαντούχα παιδιά, η Εθνική μας ομάδα, που παρά το νεαρό της ηλικίας τους, μας έχουν ήδη χαρίσει παγκόσμια και ευρωπαϊκά μετάλλια στην κατηγορία τους.

Αυτά τα κορίτσια και αυτά τα αγόρια να είστε βέβαιοι ότι θα είναι και οι Ολυμπιονίκες του μέλλοντος μας, οι οποίοι θα έχουν πάντα κατά νου και θα πορεύονται με τις δυο σπουδαιότερες ηθικές διακρίσεις που έχει προσφέρει στον ελληνικό αθλητισμό το άθλημα μας, ένα βραβείο Fair Play και ένα καθαρό άθλημα χωρίς ούτε ένα κρούσμα doping στην ιστορία του.

Η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία θέλει να ευχαριστήσει θερμά όλους όσοι δουλεύουν εθελοντικά για την επιτυχία των αγώνων, αλλά και τους δημόσιους φορείς και τους χορηγούς, οι οποίοι στηρίζουν με κάθε τρόπο την διοργάνωση.

Καλή επιτυχία σ’ όλους, καλή επιτυχία στον Ναυτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης!

Είμαστε μαζί σας!»

Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Τους αγώνες στηρίζουν ακόμα η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ο Δήμος Καλαμαριάς.

 

Στις 17 Ιουνίου λήγει η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων και των βιογραφικών για τις ενδιαφερόμενες που θέλουν να εγγραφούν σε κάποιο πρόγραμμα της World Sailing στα πλαίσια του Steering the Course.
Περισσότερες πληροφορίες στο ακόλουθο link:  https://www.sailing.org/2022/05/25/world-sailing-to-fund-coaching-courses-for-female-coaches-and-instructors/ 

Παρατείνεται η προθεσμία τροποποίησης των καταστατικών των σωματείων έως 31/12/2022. 
Δείτε το άρθρο 151 του NOMOΥ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 4938/06.06.2022, σελ. 3699

Δείτε περισσότερα

Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού σε συνεργασία με αθλητικές ομοσπονδίες σκοπεύει να διοργανώσει, σχολή προπονητών Α΄ επιπέδου, που απευθύνεται σε αθλητές και αθλήτριες που έχουν συμμετάσχει:

 1. Σε Θερινούς ή Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.
 2. Που έχουν κατακτήσει 1η – 6η νίκη σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών και
 3. Που έχουν κατακτήσει 1η – 4η νίκη σε Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών.

Η σχολή θα έχει διάρκεια τουλάχιστον 6 μήνες και θα περιλαμβάνει 300 ώρες θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης σε 3 κύκλους σπουδών με υποχρεωτική  παρουσία στο 95% των ωρών.

Για την οργάνωση της σχολής είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τον αριθμό των ενδιαφερομένων να συμμετάσχουν στη σχολή.

Παρακαλούμε τους αθλητές και τις αθλήτριες που ανήκαν ή ανήκουν στην Ομοσπονδία μας και έχουν τις απαραίτητες από τον νόμο διακρίσεις , προκειμένου να συμπληρώσουν την επισυναπτόμενη αίτηση – εκδήλωση ενδιαφέροντος και να την αποστείλουν έως 30/6/2022 στο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .

Η συμπλήρωση της αίτησης αυτής δεν είναι δεσμευτική και δεν συνιστά επίσημη αίτηση για τη συμμετοχή στη σχολή, η οποία θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού μετά την απόφαση ίδρυσής της.

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία.


Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή στο πλαίσιο των δράσεών της στον τομέα της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, διοργανώνει σε συνεργασία με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ – Όλοι Μαζί Μπορούμε, το ΕΚΕΑ και την Περιφέρεια, δύο εθελοντικές αιμοδοσίες, οι οποίες θα διεξαχθούν το Σάββατο 10.9.2022 και την Κυριακή 11.9.2022 στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Οι ημερομηνίες αυτές συμπίπτουν με την διεξαγωγή της συναυλίας του Όλοι Μαζί Μπορούμε στο Παναθηναϊκό Στάδιο που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 12.9.2022.

Η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία (Ε.Ι.Ο.) καλεί τους καθηγητές και καθηγήτριες φυσικής αγωγής με ειδικότητα Ιστιοπλοΐα και άδεια ασκήσεως επαγγέλματος προπονητή, οι οποίοι υπηρετούν στην δημόσια εκπαίδευση και επιθυμούν να εργαστούν ως συνεργάτες της ομοσπονδίας (προπονητές ,τεχνικοί σύμβουλοι) να υποβάλλουν εγγράφως την πρόθεσή τους, προκειμένου για το σχολικό έτος 2022 – 2023 να διατεθούν στην Ε.Ι.Ο..

 

Η αίτηση τους πρέπει να συνοδεύεται από:

α) Συνοπτικό σημείωμα από το οποίο να προκύπτουν οι φορείς στους οποίους απασχολήθηκαν στο παρελθόν και το έργο που επιτέλεσαν.

β) Πλήρη υπηρεσιακά στοιχεία (οργανική θέση, αριθμός μητρώου, στοιχεία επικοινωνίας, διεύθυνση κατοικίας)

γ) Τυπικά προσόντα: Πτυχίο, μεταπτυχιακά, αρ. άδειας άσκησης επαγγέλματος και ξένες γλώσσες.

δ)Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86 στην οποία θα αναφέρουν ότι δεν εμπίπτουν στα κωλύματα του άρθρου 3 του νόμου 2725/99 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, για ποινικά αδικήματα του ιδίου νόμου, ή για αδικήματα βίας στους αθλητικούς χώρους, ή χρήση ή διάθεση ουσιών ή μεθόδων φαρμακοδιέγερσης κ.λπ.

 

Οι αιτήσεις πρέπει να σταλούν ηλεκτρονικά στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. έως 29 Μαΐου 2022.Η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία καλεί τους ενδιαφερόμενους προκειμένου να αποστείλουν προσφορές, για την προμήθεια υλικών γραφείου (αναλώσιμα, γραφική ύλη κλπ.) για τις ετήσιες ανάγκες της Ε.Ι.Ο. έως του ποσού των 5.000 ευρώ πλέον Φ.Π.Α. Αποστολή προσφορών έως 26/5/2022 ώρα 12.00 στη Γραμματεία της Ε.Ι.Ο. μέσω email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΔΡΟΣΟΠΟΥΛΟΣ: ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΣΤΙΟΠΛΟΩΝ

 Τις καλύτερες εντυπώσεις άφησε στους αθλητές και τις αθλήτριες των εθνικών ομάδων OPTIMIST και ILCA 4  τα δύο προπονητικά camp που έγιναν 4-5 Μαϊου στις εγκαταστάσεις της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας στο «Athens International Sailing Center» σύμφωνα με το αγωνιστικό πρόγραμμα της ΕΙΟ.
Στα OPTIMIST έλαβαν μέρος 12 ιστιοπλόοι (7 αγόρια και 5 κορίτσια) και στα ILCA 4 10 αγόρια και ισάριθμα κορίτσια. Ήταν ένα εποικοδομητικό τετραήμερο το οποίο θα επαναληφθεί και αυτή την εβδομάδα υπό την επίβλεψη των ομοσπονδιακών προπονητών Αντώνη Δροσόπουλου (OPTIMIST) και Χάρη Γκανιάτσα ( ILCA 4).
Ο Αντώνης Δροσόπουλος δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του και δήλωσε: «Στον αθλητισμό τα πάντα αρχίζουν και τελειώνουν από την άμεση επαφή του προπονητή με τους αθλητές. Από τη μια ο ομοσπονδιακός τεχνικός διαθέτει την εμπειρία να διακρίνει τις δυνατότητες και να εντοπίζει τις όποιες αδυναμίες των παιδιών κι από την άλλη οι αθλητές γνωρίζονται καλύτερα μεταξύ τους και μαθαίνουν πολλά πράγματα για την ιστιοπλοΐα που θα τους βοηθήσουν στην καριέρα τους. Αυτά τα καμπ είναι ό,τι πιο χρήσιμο για τους ιστιοπλόους μας να ανέβει το επίπεδό τους. Αφιερώσαμε 13 ώρες προπόνηση στη θάλασσα και κάναμε 3 ώρες θεωρία πάνω στους κανονισμούς και στις νέες τεχνικές. Τα παιδιά ήταν συνεργάσιμα και καταλαβαίνουν ότι μέσα από τις προπονήσεις και τη σκληρή δουλειά  γίνονται ακόμα καλύτεροι. Γι’ αυτό περιμένουν με ανυπομονησία και τα επόμενα καμπ που θα γίνουν ξανά από την Τετάρτη μέχρι το Σαββατοκύριακο».

 

 Η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία προκηρύσσει την πρόσληψη θέσης φροντιστή - φροντίστριας εθνικών ομάδων 5ημερης εργασίας, τρίμηνης διάρκειας σύμβασης εργασίας, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 30 παρ.3 του ν.2725/99 όπως ισχύουν.

Προσόντα:

 • Ικανότητα διοργάνωσης αθλητικών αποστολών.
 • Άριστη χρήση Η/Υ και γνώση MS Office
 • Άριστη γνώση Αγγλικής Γλώσσας τόσο στον προφορικό όσο και στο γραπτό λόγο
 • Ικανότητες οργάνωσης και διαχείρισης χρόνου.

Σχετική προϋπηρεσία θα ληφθεί υπόψιν.

 Απαραίτητα δικαιολογητικά θα πρέπει να κατατεθούν στην Ε.Ι.Ο έως 27/04/2022 στο e‐mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή στα γραφεία της Ομοσπονδίας και είναι:

 • Αίτηση.
 • Βιογραφικό Σημείωμα.
 • Αποδεικτικό άριστης χρήσης Η/Υ, γνώσης MS office και άριστης γνώσης Αγγλικής Γλώσσας.
 • Βεβαίωση σχετικής προϋπηρεσίας.