Loading...
Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020 11:18

Ανακοίνωση ΑΕΑΕ για δόκιμους κριτές

Βάσει του άρθρου 8.3 του νέου Κανονισμού πιστοποίησης Εθνικών Στελεχών Αγώνων όσοι έχουν παρακολουθήσει το σεμινάριο Α’ Κύκλου εκπαίδευσης Κριτών ΕΙΟ ή ένα Clinic Εκπαίδευσης ΝJ της World Sailing εντός της τελευταίας 4ετίας.( 2017 – 2020) βάσει των αρχείων της ΑΕΑΕ, έχουν την δυνατότητα μέχρι 30 Νοεμβρίου 2020, να υποβάλουν προς την ΑΕΑΕ αίτηση πιστοποίησης σαν Δόκιμος Εθνικός Κριτής,

Η πιστοποίηση θα ισχύσει για 4 έτη και προκειμένου να πιστοποιηθεί κάποιος σαν Εθνικός Κριτής  θα πρέπει να παρακολουθηθεί με επιτυχία το σεμινάριο Β κύκλου κριτών της ΕΙΟ, ή IJ της World Sailing καθώς και το σεμινάριο των νέων κανονισμών 2021-2024 που θα οργανωθεί από την ΑΕΑΕ 8.3.       

8.3.1.     ΔΟΚΙΜΟΣ ΚΡΙΤΗΣ

                Ο υποψήφιος ως Δόκιμος Κριτής θα πρέπει:

 1. i.              Να έχει εμπειρία ως αθλητής αγώνων ιστιοπλοΐας.
 2. ii.             Έχει παρακολουθήσει σεμινάριο Α’ Κύκλου εκπαίδευσης Κριτών ΕΙΟ ή ένα Clinic Εκπαίδευσης IJ της World Sailing.

iii.            Να έχει περάσει επιτυχώς τις εξετάσεις του σεμιναρίου Α’ Κύκλου εκπαίδευσης Κριτών ΕΙΟ με βαθμολογία 60%.

 1. iv.           Να είναι κάτοχος διπλώματος κυβερνήτη ταχυπλόου σκάφους.

               Ονομάζεται Δόκιμος Κριτής ύστερα από πρόταση της ΑΕΑΕ προς το ΔΣ/ΕΙΟ.

 

Βάσει του άρθρου 8.1,I, oι πιστοποιημένοι Δόκιμοι Εθνικοί Κριτές έχουν την δυνατότητα να αναλαμβάνουν:

 • Πρόεδροι των Επιτροπών Ενστάσεων μόνο σε κύριους αγώνες Ε3, όπως αυτοί ορίζονται στο άρθρο 8.5 του κανονισμού.
 • Μέλη των Επιτροπών Ενστάσεων σε κύριους αγώνες, όπως αυτοί ορίζονται στο άρθρο 8.5 του κανονισμού.

 

Ακολουθώντας την νέα ανακοίνωση της Υγειονομικής Επιτροπής της Γ.Γ.Α. σύμφωνα με την οποία σε περιοχές στις οποίες εφαρμόζονται έκτακτα περιοριστικά μέτρα (συναθροίσεις έως 9 άτομα) για τη διεξαγωγή αθλητικών διοργανώσεων καθορίζεται όριο 9 συμμετεχόντων, αναβάλλονται και 4 πανελλήνια πρωταθλήματα που έχουν προκηρυχθεί και θα διεξάγονταν έως 4 Οκτωβρίου:
 • Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Laser Rdl - Ν.Α.Ο.  Βούλας, 24-26/09/2020
 • Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 420 - Ν.Ο. Ραφήνας, 24-26/09/2020
 • Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Bug - Ν.Ο. Βουρκαρίου Σαλαμίνας, 2-4/10/2020
 • Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Techno - Ν.Α.Ο.  Βάρης -Βάρκιζας , 2-4/10/2020
Διαβάστε την ανακοίνωση της Γ.Γ.Α.
 1. Kim Andersen (DEN)- Year of Birth: 1957, Nationality: Danish, Residence: Denmark
 2. Quanhai Li (CHN)- Year of Birth: 1962, Nationality: Chinese, Residence: China
 3. Scott Perry (URU)- Year of Birth: 1947, Nationality: Uruguay, Residence: Gibraltar
 4. Gerardo Seeliger (ESP)- Year of Birth: 1947, Nationality: Spanish, Residence: Spain

Μετά τις πρόσφατες «συγκλονιστικές τους αποκαλύψεις» για την διοίκηση της ΕΙΟ, η Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία δηλώνει ότι είναι στη διάθεση κάθε νόμιμης αρχής όλα τα ποσά, οδοιπορικά, επιβραβεύσεις, αποστολές στο εξωτερικό, καμπ, παροχές σε υλικά κλπ που έχουν καταβληθεί  στους συγκεκριμένους αθλητές, σύμφωνα με το αγωνιστικό πρόγραμμα και τους κανονισμούς που έχει ψηφίσει η γενική συνέλευση της ΕΙΟ. Άλλωστε, για κάθε ιστιοπλόο ξεχωριστά τα ποσά που έχει εισπράξει είναι αναρτημένα στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

Επίσης, θα γνωστοποιήσει με ποιον τρόπο και πόσο σημαντική ήταν η ηθική και υλική βοήθεια της Ομοσπονδίας σε κάποιους αθλητές για να εξασφαλίσουν την πρόκρισή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς και τους ύμνους που έλεγαν υπέρ της Ομοσπονδίας όταν κατακτούσαν τα μετάλλιά τους και τις προκρίσεις τους.

Με την ευκαιρία να σημειώσουμε ότι η Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία ήταν η πρώτη που έλαβε τη δεύτερη δόση της φετινής επιχορήγησης κι αυτό τιμά τον υφυπουργό αθλητισμού κ. Αυγενάκη, ο οποίος διαπίστωσε την άψογη λειτουργία της σε όλα τα επίπεδα.

Κι αυτό μετά τους δυο διαχειριστικούς ελέγχους που έγιναν στην ΕΙΟ, αλλά και από την κατάθεση των σχετικών εγγράφων για τους ισολογισμούς και τους απολογισμούς των τελευταίων χρόνων της Ομοσπονδίας σε Υπουργείο Οικονομικών, Ελεγκτικό Συνέδριο και ΓΓΑ.

 

Νέα ανακοίνωση Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της ΓΓΑ για λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19. 

Η ανακοίνωση αφορά:
1. Περιοχές στις οποίες εφαρμόζονται έκτακτα περιοριστικά μέτρα (συναθροίσεις έως 9 άτομα)
2. Περιοχές αυξημένης επιδημιολογικής επιτήρησης (συναθροίσεις έως 50 άτομα)
3. Λοιπές περιοχές.
α. Προπονήσεις: Ισχύουν οι τελευταίες οδηγίες της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της ΓΓΑ περί ασφαλούς άσκησης σε οργανωμένους αθλητικούς χώρους
β. Διεξαγωγή αθλητικών διοργανώσεων εκτός σταδίου: Όριο 100 ατόμων (αθλητές και τεχνικό προσωπικό) 

 

Διαβάστε περισσότερα στο επισυναπτόμενο αρχείο
Οι Βαλκανικοί Αγώνες που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν στη Βουλγαρία το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου ακυρώθηκαν λόγω της πανδημίας COVID-19.
Τρίτη, 01 Σεπτεμβρίου 2020 10:30

Ακυρώθηκε το ετήσιο συνέδριο της EUROSAF

Λόγω της πανδημίας του COVID-19 ακυρώθηκε από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας (EUROSAF) το ετήσιο συνέδριο το οποίο επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στο Ζάγκρεμπ στις 26 Σεπτεμβρίου 2020.
Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2020 11:08

3ο “Olympic Day Run” Greece, 26/09/2020

Πρόκειται για το επίσημο δρομικό γεγονός της ελληνικής Ολυμπιακής οικογένειας, που γίνεται για τον εορτασμό της Διεθνούς Ολυμπιακής Ημέρας. Στο πλαίσιο του επετειακού εορτασμού της Διεθνούς Ολυμπιακής Ημέρας 2020, το Ολυμπιακό Μουσείο εγκαινιάζει ένα νέο θεσμό, τον “Ολυμπιακό Μήνα” και πραγματοποιεί μια σειρά εκδηλώσεων πολιτιστικού, εκπαιδευτικού και αθλητικού χαρακτήρα, καθόλη τη διάρκεια αυτού.

Διαβάστε την Προκήρυξη και το Πρότυπο των Ομαδικών Εγγραφών (Excel)

Οι αιτήσεις για τις μετεγγραφές των αθλητών/τριών για το αγωνιστικό έτος 2020-2021 θα κατατίθενται ηλεκτρονικά, δια ζώσης ή μέσω ταχυδρομείου από 1/9/2020 έως και 15/9/2020. Η κατάθεση των αιτήσεων μετεγγραφών λήγει σύμφωνα με το νόμο στις 15/09/2020 και ώρα 24:00. Οι μετεγγραφές αθλητών/τριών για το αγωνιστικό έτος 2020-2021 επιτρέπονται μόνο κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης μετεγγραφικής περιόδου.

Υπενθυμίζουμε τα απαραίτητα έγγραφα :

 1. Αίτηση προς την Ε.Ι.Ο. από τον/την αθλητή/τρια ή κηδεμόνα, σε περίπτωση που είναι ανήλικος. Στην αίτηση θα αιτείται η μετεγγραφή του/της και θα αναφέρονται οι λόγοι αυτής, καθώς και τα στοιχεία του/της αιτούντος αθλητή/τριας (όνομα, επώνυμο πατρώνυμο, ημερομηνία και έτος γέννησης, διεύθυνση κατοικίας, e- mail, αριθμός τηλεφώνου, αριθμός Μητρώου αθλητή/τριας στην Ομοσπονδία και το σωματείο στο οποίο ανήκει).
 2. Επίσημο έγγραφο αποδέσμευσης από τον όμιλο που αποχωρεί.
 3. Επίσημο έγγραφο αποδοχής από τον όμιλο στον οποίο επιθυμεί να ενταχθεί. Η συναίνεση παρέχεται με ακριβές αντίγραφο ή απόσπασμα πρακτικών του Δ.Σ. του σωματείου του/της αθλητή/τριας. Στην ανωτέρω απόφαση του Δ.Σ. πρέπει να αναφέρεται το ονοματεπώνυμο του/της αθλητή/τριας και το σωματείο στο οποίο παραχωρείται αυτός/ή.

Αναλυτικά: 

Σε συνέχεια του (α) σχετικού εγγράφου, η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία απέστειλε το ανωτέρω (β) αίτημα για έγκριση άδειας εισόδου επιλεγμένων εκπροσώπων του αθλήματος.
Η Υπηρεσία μας, στο πλαίσιο διάδοσης του αθλητικού πνεύματος και της ενασχόλησης των νέων παιδιών με τον αθλητισμό, εγκρίνει την άδεια εισόδου σε σχολικές μονάδες της Π/Θμιας και της Δ/θμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2020-2021 στους προτεινόμενους εκπροσώπους της Ε.Ι.Ο., οι οποίοι αναφέρονται στον επισυναπτόμενο πίνακα, όπως απεστάλη από την οικεία Ομοσπονδία.

Επισυνάπτεται ο πίνακας και οι προϋποθέσεις